Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

14 Mayıs’ın çiftçilerin birlik ve beraberlik günü olduğuna dikkati çekerek, Kıbrıs Türk çiftçisinin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Kelle, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİSİ BUGÜN VAR OLMAKLA YOK OLMAK ARASINDA SAVAŞ VERMEKTEDİR”

“Ekonomimizin bel kemiğini oluşturun tarım sektörü bugün istenilen noktaya gelememiştir. Kıbrıs Türk çiftçisi, bu süreç içerisinde büyük badireler atlatmış ve bugün var olmakla yok olmak arasında savaş vermektedir. Tüm olumsuzluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen çiftçilerimiz, alın terinin karşılığını halen alamamaktadır. Hükümetler, tarım sektörünü gözden çıkarmış olsa da bizler Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği olarak alın terini toprakla harmanlayan çiftçilerimizin yanında olacağız. Bu birlik beraberliğin daha da pekişmesi için yürüttüğümüz çalışmalar bugün olduğu gibi her dönemde devam edecektir. Ülke ekonomisine büyük katkısı olan çiftçilerimizin emeği paha biçilemezdir.

Topraklarımıza sahip çıkan çiftçilerimiz ile omuz omuza verdiğimiz mücadele ve onların üretme arzusu oldukça bizler daha da güçlenerek büyüyeceğiz. 14 Mayıs gibi böylesine birlik ve beraberlik kokan anlamlı günde tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, topraktan kopmamak adına var olma mücadelemizi devam ettireceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim.”