Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB) Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Güney Kıbrıs’ta günlerdir devam eden yangından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Kelle yaptığı açıklamada,  adada son yıllarda çıkan en büyük yangına müdahaleden çekinmeyeceklerini ifade ederek, bu bağlamda muhataplarına iletmek üzere Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yazılı destek mesajı gönderdiğini bildirdi.

Açıklamaya göre mesaj şöyle:

“Günlerdir tüm adamız, Kıbrıs Güney kesiminde kontrol altına alınamayan yangını söndürmek için verilen çabayı umutla gözlemlemektedir. Genelde dünyamızda özelde ise adamızda her geçen gün değişen ve çevresel etkenlerin insanoğlunun dünyadaki varlığını tehdit eden bir noktaya gelebileceği konuşulurken sadece Güney’in değil tüm Kıbrıs adasının mirası olan o güzelim ağaçların yanarak heba oluşu hepimizin yüreklerini de aynı oranda yakmaktadır.

Bizler ekmeğini bu ülke topraklarından çıkaran çiftçiler olarak değişen ve bu gibi yangınlarla değişmesi hız kazanan ekolojik çevresel ve iklimsel dengeden büyük zarar görmekteyiz. İnsanoğlunun belkide geri kazandıramayacağı tek şey oluşan bu iklim değişiklikleridir. Bu bakımdan günlerdir devam eden orman yangınına gerek duyulması halinde bizler Kıbrıs Türk çiftçileri her türlü araç gereç ve ekipmanlarla yardıma hazır olduğumuzu belirtir, bu konunun muhataplarınıza da iletilmesini rica ederiz…’’