Ayrı yaşadığı eşinin akrabasını karnından bıçakla yaralayan Türkmenistan uyruklu Kamal Turabov dün teminat talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı. Hakkındaki polis soruşturması tamamlanan zanlının KKTC’de çalışma izinsiz çalıştığı açıklandı.

Ağır yaralama, sarhoşluk, mülke tecavüz suçlarından üç gündür poliste tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Olayda yaralanan Atacan Saparov’un sağlık durumunun iyi olduğu, iç organlarının hasar görmediği belirtildi. Tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı, zanlının turist vizesi ile KKTC’de bulunduğu ve inşaatlarda çalıştığı kaydedildi.

İddia makamı tarafından zanlının KKTC’de yasal bir statüsünün olmadığı belirtilerek tutuklu yargılanması talep edildi. Talebi ve olguları değerlendiren mahkeme turist vizesi ile KKTC’ye gelen zanlının çalışma izni bulunmadan inşaatlarda çalıştığına dikkati çekerek tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Çamaşırları yıkamadı diye kafası bozulmuş…

Öte yandan meydana gelen olayda karısının akrabasını karnından bıçaklayan Kamal Turabov’un KKTC’ye turist vizesi ile geldiği, inşaatlarda çalıştığı, eşi ile yarı kaldığı öğrenildi. Zanlının inşaatlarda yatıp kalktığı, ara sıra çamaşırlarını yıkaması için eşine götürdüğü, olay günü eşinin akrabaları ile kaldığı eve gittiği ancak eşinin çamaşırlarını yıkamayı kabul etmediği için olay çıkardığı öne sürüldü. Zanlının polise verdiği ifadede, eşinin çamaşırlarını yıkamadığı için sinirlendiğini, olay gecesi içtiğini ve akrabaları ile kalan eşini görmeye gittiğinde evin kapısını açan Atacan Sarapov’u sürekli üzerinde bulundurduğu meyve bıçağı ile yaraladığını itiraf ettiği öğrenildi.