Çiğdem Aydın

Girne’de önceki gün trafik yüzünden çıkan kavgada Yakup Aslantürk, tartıştığı Mehmet Kocabaş’ı ciddi şekilde darp ederek burnunu kırdı. Zanlının önce aracında olan Kocabaş’a yumruk attığı, ardından araçtan çıkarıp dizi ile burnunu kırdığı belirtildi. Olaydan sonra tutuklanan zanlı yargılanacağı davalarda hazır olabilmesi için teminat talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya kolu kırık ve sargılı getirilen zanlı ise kolunun nasıl kırıldığını fark etmediğini ifade etti.

Polis, önceki gün saat 14.00 sıralarında Girne’de Mete Adanır Caddesi’nde Karaoğlanoğlu istikametine doğru seyreden zanlının, aynı yöne geçiş üstünlüğü sağladığı ve kendisine korna çaldığı gerekçesi ile Mehmet Kocabaşı, önce aracının içerisinde yumrukladığını, ardından araçtan indirip dizi ile burnunu kırdığını söyledi. 

2 bin TL ödedi

Olaydan sonra zanlının gözaltına alındığını ve hakkında soruşturma yapıldığını kaydeden polis, olayda yaralanan Kocabaş’ın Girne Akçiçek Hastanesi’nde tedavi olduğunu ifade etti. Polis, zanlının vahim zarar ve darp suçlarından ileride yargılanabilmesi için teminata bağlanmasını talep etti.

Duruşmaya kolu kırık ve sargılı getirilen zanlı ise kolunun nasıl kırıldığını fark etmediğini ifade etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve zanlının 2 bin TL nakit teminat yatırması şartı ile serbest yargılanmasına karar verdi.