Nisap ancak ana muhalefetin katılımıyla ikinci oturumda sağlanıyor.

Bu da yetmiyor, milletin meclisinde, halkın vekili kürsüde ülke sorununu ilgilendiren konuyu gündeme taşıyor, 39 milletvekiline sahip sözde reform hükümetinin tek bir vekili dahi konuşulanları duymuyor, dinlemiyor. Gerçek şu ki, ülkenin sorununu kale almıyor. Koltuklar boş!

Nisap sağlama katkısı yapan Ana muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, isyan edercesine tepkisini kürsüde dile getirerek, hükümetin Meclisi açamamasını eleştirdi.

‘Trafik’ ile ilgili güncel konuşma istemiyle kürsüye çıkan DP Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ise, ülkenin kanayan yarası haline gelen trafik kazalarının önlenebilmesi için yapılması gerekenleri aktarırken, meclis koltuklarının boş olmasını; “Allah’tan kendi partimin bir vekili koltukta oturuyor ve beni dinliyor. Zaten bizde iktidara değil, Halkımıza sesleniyoruz” diyerek görünen tablonun acizliğini özetledi.

Bu arada Menteş Gündüz’ün kürsüdeki konuşması esnasında genel kurulda bir tek DP Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun olduğu gözlemlendi.