Girne’de hız limitini aştığı gerekçesi ile durdurulan kiralık araçtan uyuşturucu atarken suçüstü yakalanan Uğur Çolak’ın yanında bulunan ve polisleri darp ederek kiralık araçla kaçan arkadaşları tutuklandı. 

Olaydan sonra 5 gündür aranan Onur Şah ve Yunus Emre Koç Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne giderek teslim oldu. Zanlıların kaçtığı kiralık araç ise Lapta Anaokulunun avlusunda tespit edildi.  Şah ve Koç aleyhindeki soruşturma devam ederken, tutukluluk talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Onur Şah ve Yunus Emre Koç’un  “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (sentetik Cannabinoid) Tasarrufu” suçundan tutuklandığını söyledi. 

Bugün yeniden mahkemedeler

Polis, zanlı Uğur Çolak adına kiralanmış olan ve Onur Şah tarafından kullanılan kiralık aracın hız limitini aştığı gerekçesi ile görevli polis ekipleri tarafından durdurulmak istendiğini belirtti. Zanlıların aracı durdurduktan sonra, görevli trafik polislerini darp edip kaçtıklarını aynı araçta bulunan zanlı Uğur Çolak’ın ise suçüstü yakalandığını ifade etti. Polis, 

Soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek zanlıların soruşturma amaçlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. 

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında bir gün tutukluluk emri verdi.