Adana'da kendilerini polis olarak tanıtıp 3 emekliden 180 bin 300 lira dolandıran 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesinde meydana gelen olayda, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler önce emekli Yılmaz Nergiz'i (69) arayıp kuyumcu soygunu olduğunu çalınan altınların kendisinde olabileceğini bu nedenle evdeki altınları verdikleri adresi getirmesini istedi. Nergiz evdeki 700 gram altını Cumhuriyet Mahallesi'nde bir otomobilin altına koydu. Dolandırıcılar da gelip içinde altın bulunan poşeti alıp kayıplara karıştı. Zanlılar daha sonra 1 yıl önce öğretmenlikten emekli olan ve 60 bin lira ikramiye alan Mehmet Köse (60) isimli vatandaşı telefonla arayıp kimlik bilgilerinin PKK tarafından ele geçirildiğini ve hesabından terör örgütüne para aktarıldığını söyleyerek hesaptaki parasını çekip güvence altına alınması için verilen adrese getirilmesini istedi. Köse, parasını bankadan çekip Buruk Mezarlığı yanında poşet içinde 60 bin lirayı dolandırıcılara teslim etti. Köse, daha sonra da 4 bin 500 lira dolandırıcılara havale yaptı. Köse'nin emekli ikramiyesiyle ev yaptırdığı ancak dolandırıldığı için 30 yıllık emeğin gittiği evinin inşaatının da yarıda kaldığı öğrenildi.

Dolandırıcılar yine emekli Sıtkı Akçoban'ı (54) arayarak hem PKK tarafından hesabının ele geçirildiğini hem de kuyumcu soyulduğunu evdeki altınlarla kuyumcudan soyulan altınların eşleşip eşleşmediğini kontrol etmek istediklerini söyledi. Bu nedenle Akçoban evindeki 30 bin lira parayı ve 13 bin lira değerindeki altınları bir poşete koyup Asri Mezarlığı karşına gelerek burada dolandırıcılara elden teslim etti.

Emekliler kendilerini arayan kişiler ile irtibat kuramayınca dolandırıldıklarını anlayıp polise başvurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şikayet üzerine harekete geçti. Alınan eşkal doğrultusunda polis İsmail A. (24), Mahmut Ç. (37) ve Murat B.'yi (24) gözaltına aldı. Dolandırılan şahıslar zanlıların kendilerinden para alan şahıslar olduğunu doğruladı. Bunun üzerine polis zanlılara işlem yaptı. Ancak zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

VATANDAŞ DEVLETE HİZMET ETTİĞİNİ SANIYOR

Bu kadar haber yapılmasına, polisin uyarmasına rağmen vatandaşların hala dolandırıcılara kanmasının sebebi ise bu dolandırılan 3 emekli vatandaşın ifadesinde ortaya çıktı. 3 vatandaş dolandırıcılara devletin polisinin suçluları yakalayacağını bunda da kendilerinin yardımı olacağı bu vesileyle devlete hizmet ettiklerini sandıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis vatandaşları devletin hiçbir görevlisinin hizmet karşılığı vatandaştan para ya da altın istemeyeceğini, görevinin karşılığını devletin verdiğini bu tür telefonlar geldiğinde "155" ya da "156" aranarak böyle bir olayın olup olmadığının sorulması gerektiğini bildirdi.