Devrim DEMİR

Türkiye’den KKTC’ye her gelişinde Ülkü Ocakları’nın kendisine sahip çıktığını ancak son gelişinde derneğin telefonlarına bile cevap vermediği gerekçesi ile binayı yakmaya çalışan Raki Sevik, suçüstü yakalandı.
Gözaltına alınan Raki Sevik 3 günde birçok yeri ateşleyerek yaktığını itiraf etti.

Sevik tutukluluk talebiyle dün çıkarıldığı mahkemede deşarj olmak için kâğıt parçalarını yaktığını ve normal biri olmadığını iddia etti.

Yargıç Meltem Dündar, Raki Sevik’in 3 gün daha tutuklu kalmasına ayrıca, doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Polis: Dr.Küçük’ün pankartı da yakıldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlı Raki Sevik’in 1 Kasım-3 Kasım tarihleri arasında meydana gelen “Kundaklama”, “Kundaklamaya teşebbüs”, “Türk bayrağına hakaret” ve “Kasti hasar” suçlamaları ile gözaltına alındığını anlattı.

Polis çavuşu Ercan Atasay Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye önceki gece saat 00.20 sıralarında gelen bilgi üzerine Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait binanın yanında bulunan gazete parçalarının ateşe verilerek kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından yakılmaya çalıştığı yönünde ihbar aldıklarını söyledi. Aynı tarihte Türkiye Büyük Elçiliği’nin karşısında Metin Küçük’e ait çöp bidonunun ve Dr. Fazıl Küçük’ün pankartının yakıldığını ifade eden Atasay, her iki olayla ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Son adresi Ülkü Ocakları oldu

Polis çavuşu dün gece saat 00.40 sıralarında, Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Mir Apartmanı Daire 3’te Ülkü Ocakları’na ait üzerinde ay yıldız bulunan duvarın benzin dökülerek yakılmaya çalıştığı yönünde ihbar aldıklarını ve olay yerine görevli polis ekiplerinin gittiğini söyledi. Atasay 3 tanıktan alınan ifade de aynı adreste bulunan binanın girişinde Türk bayrağının 1 Kasım tarihinde yakıldığı yönünde bilgi aldıklarını kaydetti.    

Benzin dolu şişelerle yakalandı 

Ercan Atasay, zanlı Raki Sevik’in önceki gece Dereboyu caddesi üzerinde tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti. Atasay zanlının üzerinde yapılan aramada içerisinde benzin ve bez parçaları bulunan 1 adet pet şişe ve 3 adet cam şişe bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Suçlarını itiraf etti

Raki Sevik’in mahkemeye çıkarılmadan önce ifade vermek istediğini söyleyen Ercan Atasay zanlının tüm işlemiş olduğu suçları itiraf ederek gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Atasay zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde daha önce Ülkü Ocakları’nın kendisine birçok kez yardımda bulunup yemek ve yatacak yer temin ettiğini ifade etti.
Sevik’in 22 Ekim tarihinde adaya giriş yaptığını ve derneğin kendisinin telefonlarına cevap vermediğini bu yüzden sinir olup yaktığını iddia ettiğini belirten polis çavuşu zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve 3 gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

“Raporlarım var “

Yargıç Meltem Dündar zanlı Raki Sevik’e söz hakkı verdi Sevik, “Ben normal biri değilim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi emeklisiyim. Boşandım çocuklarından ayrıldım ve psikolojik yardım aldım. Haksızlığa uğradım, iyi niyetimden dolayı her şeyi kaybettim. Tuhaflaştım çok güzel bir insandım, çok kötü oldum. Benim deşarj olmam lazım, kâğıt görsem yakıyorum” şeklinde kendini savundu.

Tedavi amaçlı Barış Ruh’a yatırıldı  

Edinilen bilgilere göre, polis tarafından dün Lefkoşa Hastanesi Barış, Ruh ve Sinir Hastalıklarına götürülen zanlı Raki Sevik’in tedavi amaçlı hastaneye yatırıldığı öğrenildi.