Suna Erden

Kumsal Parkı’nda önceki gece 18 yaşındaki Hüseyin Akar aynı parka bulunan şahsı kendine yan baktığı gerekçesi ile bıçakladı 

Lefkoşa’da dün gece yarısı meydana gelen olayda Hüseyin Akar isimli şahıs kendisine yan baktığı gerekçesi ile 18 yaşındaki Yalçın Okan Yıldırım’ı bıçakladı. KKTC’ye iş bulmak amacı ile geldiği öğrenilen zanlının olay esnasında alkollü olduğu öne sürüldü. Kumsal Parkı’nda yaşanan olayın ardından gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Duruşmada olayı aktaran polis, gece saat 00.30 sıralarında Kumsal Parkı’nda çıkan olayda zanlının kendisine yan baktığı gerekçesi ile üzerinde taşıdığı 19 santim uzunluğundaki bıçakla Yalçın Okan Yıldırım’ı sol ayak baldır kısmından bıçakla yaraladığını söyledi. Polis, olayın ardından zanlının suçüstü yakalandığını belirterek, yaralının ise Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade etti. Zanlı hakkında “yaralama” suçundan başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının turist statüsünde ülkede bulunduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının ülkede turist statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.