Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara ile DAÜ TV Spikeri Çiğdem Duvarcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kent ve Mimarlık” adlı programda bu hafta Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitlikleri Mimari Proje Yarışması’nın sonuçları ele alındı.

Mimarı Proje Yarışması Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Tasarım Araştırma Merkezi (TASAR) yürütücülüğü ve koordinasyonunda KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkı ve destekleriyle gerçekleştirildi.

Tasarım Araştırma Merkezi’nin (TASAR) Başkanı da olan Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara programda yarışmanın düzenlenmesi ile ilgili karar sürecini anlattı. Söz konusu programda, yarışmanın  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 15 Ocak 2016 tarihinde yapılan ödül töreni, sergisi ve kolokyumdan (bilimsel tartışma) görüntüler ve röportajlar aktarıldı.

Dr. Fevzi Özersay ve ekibinin kazandığı projenin ilk etap uygulamasının 14 Ağustos 2016’da, bölgede yapılacak olan Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitliği, katliam çukuru ile müzenin tamamının ise 2017 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, süreçten oldukça memnun olduklarını, katkı koyan herkese teşekkürlerini iletmek istediklerini kaydetti.  

Kent ve Mimarlık programının söz konusu bölümü 21 Ocak 2016 Perşembe günü, 19.00 – 19.45 saatleri arasında, tekrarı ise 23 Ocak 2016 Cumartesi günü, 19.00 – 19.45 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.