Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin Ledra Palas’taki basketbol antrenmanını izledi.

Kerry, Kıbrıs temasları kapsamında sadece liderlerle değil gençlerle de bir araya geldi.

İki toplumun gençlerinden oluşan ve “Barış Oyuncuları” adını taşıyan “PeacePlayers Cyprus” oyuncularıyla buluşan John Kerry, PeacePlayers Cyprus’un lider programında yer alan basketbol oyuncularıyla sohbet etti, antrenmanlarını izledi.

LEDRA PALACE OTEL BASKETBOL SAHASINDA 15 DAKİKA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu akşamüzeri Ledra Palace Otel’in basketbol sahasında yaklaşık 15 dakika geçirdi. Yerli ve yabancı basın Kerry’nin gençlerle buluşmasına yoğun ilgi gösterdi.

3 BASKETBOL OYUNCUSU JOHN KERRY’E BİLGİ VERDİ

Kıbrıslı Türk ve Rum oyunculardan seçilen Andriana Kasapi, Victor Petrov ve Sevilay Pırlanta PeacePlayers Cyprus’un ne olduğu, nerelerde faaliyet gösterdiği ve kendilerine ne kattığını konusunda ABD Dışişleri Bakanı’na bilgi verdi.

İLK ATIŞTA BASKET

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry daha sonra basketbol topuyla potaya tek bir atış yaptı. Kerry, ilk ve tek atışında topu potaya sokmayı başardı.

GENÇLERDEN KERYY’E ALKIŞ

Gençlerin alkışını alan Kerry’e PeacePlayers Cyprus’un forması da armağan edildi.

PeacePlayers Cyprus için 2 basketbol topunu da imzalayan Kerry, oyuncularla anı fotoğrafı da çektirdi.

HAVA SOĞUK

Antrenman sırasında PeacePlayers Cyprus Direktörü Jale Canlıbalık Oyuncu’dan da bilgi alan Kerry, havanın soğuk olduğuna dikkat çekti.

“BASKETBOL OYNADIM AMA PROFESYONEL OLARAK DEĞİL”

Basketbol oynadığını, ancak profesyonel olarak bu sporla ilgilenmediğini dile getiren Kerry, lakros, hokey ve futbol oynadığını da söyledi.

Çatışmaların olduğu ülkelerde iki toplumlu etkinliklerin önemine de dikkat çeken Kerry, PeacePlayers Cyprus oyuncularına başarı diledi.

GENÇLERLE TAKIMIN ADINI ÇAĞIRDI

Gençlerle toplanan ve onlarla ellerini birleştirerek “PeacePlayers Cyprus” diye bağıran Kerry, yoğun güvenlik önlemleri altında geldiği sahadan, aynı şekilde ayrıldı.

PeacePlayers, 2 Amerikalı kardeş tarafında çatışmaların olduğu ülkelerde kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

2001’de Güney Afrika’da, 2003’te Kuzey İrlanda’da, 2005’te İsrail’de kurulan PeacePlayers, Kıbrıs’ta 2006’da faaliyete geçti.

Yaşları 8 ile 18 arasında değişen toplam 260 gencin bulunduğu PeacePlayers Cyprus çocukların ve gençlerin hem sosyal hem de basketbol becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.