Belediyeden verilen bilgiye göre, özel plaj standartlarına getirilecek plajda, engelli vatandaşların da denize ulaşımını sağlamak için düzenlemeler yapılıyor. Plajda, engellilere uygun duş ve tuvaletler hayata geçirilecek.

Yaz sezonun yaklaşmasıyla birlikte plajda temizlik, düzenleme ve yenileme çalışmalarına başlayan belediye, plajın temizlendiğini, moloz ve çöplerin bölgeden kaldırıldığını kaydetti.

Plajda bulunan teras da yenileniyor. Plaja yapılacak yeni duş ve kabinler yanında mevcut durumdaki açık depo alanları da kapalı hale getirilecek, plaj mutfağı yeniden yapılacak.

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Kervansaray Plajı için yaptıkları anketin sonucuna göre plajda halkın beklentileri doğrultusunda proje ürettiklerini kaydetti.

Güngördü, Kervansaray Halk Plajı’nda yürütülen çalışmalarla birlikte özel plaj standartlarında olacak plajın her kesimden halkın kullanımına açılacağını söyledi.  Engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanında yer alması için çalışmalarına devam ettiklerini de belirten Güngördü, engelli vatandaşların da denize ulaşımını sağlamak için Kervansaray Halk Plajı’nda düzenleme yapılacağına dikkat çekti.

OĞUZ VELİ ORTAOKULU ÖNÜNE KORUNAKLI YAYA GEÇİDİ YAPILDI

Öte yandan Girne Belediyesi, Oğuz Veli Ortaokulu önüne öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak için yükseltilmiş korunaklı yaya geçidi yapıyor. 

Girne Belediyesi, yaya geçidi projesinin sonuna gelindiğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocukların can güvenliğine verdikleri öneme dikkat çekerek, çocukların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

Güngördü, belediyenin bir program dahilinde trafikle ilgili sorunlara da el attığını, Trafik Master Planla uyumlu çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.