Girne Belediyesi’ne ait Kervansaray Halk Plajı’nda bazı düzenlemeler yapıldı.

Özel plaj standartlarına getirilen plajda, engelli vatandaşların da denize ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeler yapıldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kervansaray Halk Plajı hizmete girdi ve bölgede yaşayan gençlere de plajın açılmasıyla birlikte yaz sezonu boyunca iş imkanı yaratıldı.10 genç Kervansaray Halk Plajı’nda kayıtları yapılarak sezonluk olarak işe başladı.

Portatif tuvaletlerin iptal edilerek, yerine bay, bayan ve engelli tuvaletlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, plajda bulunan teras üzerinde zaman aşımı içerisinde sökülen mermerlerin yerine yenilerinin takıldığı, yıllardır kullanılmayan üst terasın yenilendiği, alt kattaki terasa da snake bar yapıldığı belirtildi.

Plaj mutfağının da yenilenerek hijyen standartlarına uygun hale getirildiği belirtilen açıklamada,  plajda yaşanabilecek kazaların önlenebilmesine yönelik de tedbirler alındığı, gözlem kulesi, cankurtaran, ikaz bayrakları, bilgi verici levhalar, deniz araçlarının plaja girmesini engelleyecek ikinci emniyet şeridinin de hayata geçirildiği ifade edildi.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kervansaray Halk Plajı’nda yürütülen çalışmalarla birlikte özel plaj standartlarına uygun olarak düzenlenen Kervansaray Halk Plajının her kesimden halkın kullanımına açıldığını söyledi. 

Güngördü, engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanında yer alması için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, engelli vatandaşların da denize ulaşımını sağlamak için Kervansaray Halk Plajı’nda düzenleme yapıldığını ifade etti.

Güngördü, bölgeden 10 gence plajda sezonluk olarak iş imkanı sağlandığını ve gençlerin sigortalı olarak çalıştırıldığını vurguladı.

1435399350.jpg

1435399351.jpg

1435399354.jpg

1435399352.jpg

1435399353.jpg