Girne Belediyesi, belediyeye ait Kervansaray Halk Plajı’nı engelliler için yeniden düzenledi.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, çalışma kapsamında engellilerin denize ulaşabilecekleri patika,  kumsalda özel alan ve araç park yerleri oluşturuldu.

Engelli bireylerin rahatça kullanabileceği duş ve tuvaletlerin de yer aldığı plajda restoran ile bu alanlara  ulaşabilecek güzergahlar da bulunuyor.

Bu arada plaja girişte engelli bireylerden ücret  de alınmıyor.

GÜNGÖRDÜ: “YAŞAMIN HER ALANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin engelli bireylerin yaşamın her alanında yer alması için çalışmalarını sürdürdüğünü  belirterek, bu kapsamda bu ve bundan sonra yapılacak tüm projelerin engelli bireyler düşünülerek hayata geçirileceğini kaydetti.

Plajda teras üzerinde zaman aşımı içerisinde sökülen mermerlerin yerine yenilerinin takıldığı, yıllardır kullanılmayan üst terasın yenilendiği, aşağıdaki terasa da ‘snake bar’  yapıldığı belirten Güngördü, kazaların önlenebilmesine yönelik; gözlem kulesi, cankurtaran, ikaz bayrakları, bilgi verici levhalar, deniz araçlarının plaja girmesini engelleyecek ikinci emniyet şeridi hayata geçirileceğini ifade etti.

Güngördü, halkın beklentileri doğrultusunda proje üretilen Kervansaray Halk Plajı’nda özel plaj standartlarına uygun düzenleme yapıldığını söyledi.

,-011.jpg

1465558448.jpg

1465558472.jpg