CTP-BG Ozanköy Ocak Örgütü’nün işletmeciliğini yapan Yücel Zorlukasap, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan “Tütün Ürünlerinin Zararından Korunma ve Denetim Yasası”nın bazı memurlar tarafından suistimal edildiğini öne sürdü.

Yasa doğrultusunda işyerlerini denetleyen bazı memurların keyfi ceza kestiğini iddia eden Zorlukasap, “Tütün Ürünlerinin Zararından Korunma Ve Denetim Yasası”nın her kuruluşta uygulanmadığını ileri sürdü.

Duygu ALAN

“Art niyet var”

Yücel Zorlukasap, yaklaşık iki hafta önce bir memurun işyerine giderek, içeride kimsenin sigara içmemesine rağmen CTP-BG Ozanköy Ocak Örgütü adına 837 TL para cezası kestiğini, ceza kağıdına da “İşletmede sigara içtiği tespit edilen birçok insan var” yazdığını kaydetti.
“Yasağa çifte standart uygulanıyor” diyen Yücel Zorlukasap, “5 yıldızlı otellerin kumarhanelerinde sigara dumanından nefes alınamazken “Tütün Ürünlerinin Zararından Korunma Ve Denetim Yasası”ndan bihaber olan ilgili memurlar, küçücük bir köy kahvesinde, üstelik de haksız yere ilgili yasa çerçevesinde ceza kesiyor. Ben burada art niyet ararım” şeklinde konuştu.

“Yasal değil”

Yücel Zorlukasap, ayrıca söz konusu memurun imzası taşıyan ceza kağıdının yasal dayanağı olmadığını öne sürdü.

Zorlukasap, “Yasanın maksadı, kapalı yerlerde sigara içmeyi önlemektir ve yasal uyarıda ‘Tütün Ürünlerinin Zararından Korunma ve Denetim Yasası’ uyarınca kapalı alanlarda tütün ürünleri içmek yasaktır. Tütün ürünleri içmenin cezası asgari ücretin onda biridir’ deniliyor. Ancak işletmeme içeride sigara içildiği iddiasında bulunan memur, ceza kağıdında cezalı bölüme CTP-BG Ozanköy Ocak Örgütü yazıyor. Ceza  bedeli ise 837 TL. Kağıtta ayrıca ‘Bina içerisinde birçok insanın sigara içtiği tespit edildi’ şeklinde bir ifade var fakat o birçok insan kimler belirtilmiyor” şeklinde konuştu.
Yücel Zorlukasap, “Eğer memurun iddiası doğru ise neden o birçok insana ceza kesilmedi?” diye sordu.

“Köylü de tepkili”

İçeride sigara içildiği iddiası ile CTP-BG Ozanköy Ocak Örgütü adına ceza kesilmesine tepki gösteren Ozanköylüler, “CTP-BG Ozanköy Ocak Örgütü’nde sigara içilmiyor. Ceza haksız yere kesildi. İddia sahibi önce kumarhaneleri denetlesin ve gereğini yapsın” diye konuştu.

kahvehanesadsad-(1).jpg