Melin Dobran

Çanta ve ayakkabısına sakladığı uyuşturucu ile Kuzey Kıbrıs’a gelen Mustafa Güngör isimli şahıs, Ercan Havalimanı’nda narkotik detektör köpeği Liz’in markajına takıldı. Liz’in tepki vermesi ile sonucu üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Hakkında, “uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” suçlarından soruşturma açılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı Mustafa Güngör’ün 4 Kasım tarihinde, saat 23.00 sıralarında Ercan Havaalanı’ndan ülkeye geldiğini kaydeden polis, havaalanında devriye gezen narkotik detektör köpeği Liz’in tepki vermesi sonucu üzerinde arama yapıldığını söyledi. Polis, yapılan aramada zanlının ayakkabısında 4 gram, çantası içerisinde yapılan aramada ise 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Gözaltına alınan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.