Evrim Kamalı

Gönyeli’de üç yıl önce aracıyla çarptığı Alkın Coşkun’un ölümüne sebep olduğu iddia edilen zanlı Kezban Yönlüer aleyhine toplam 6 dava (tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebebiyet verme, kaza yapma, kaza yaptıktan 24 saat sonra trafik kazası yaptığını polise bildirmemek, ihtiyatsızca acele ile halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma, seyrüsfersiz    araç kullanma ve sigortasız araç kullanma) getirildi. 

Bu dava için özel olarak oluşturulan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluştu. İtham edildiği altı davanın sadece ikisi olan “seyrüsefersiz araç kullanma ve sigortasız araç kullanma” suçlarına kabul yönünde cevap veren sanık Kezban Yönlüer diğer davaların tümünü kabul etmedi.

İtham edilmesinin ardından davanın görüşülmesine başlamak için 30 Eylül 2014 tarihi yani bugün duruşma günü olarak tayin edildi. Kezban Yönlüer İtham edilmesinin ardından dün tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.