Gaizmağusa kaymakamlığına yapılan bir atamayı protesto için aylardan beri eylem yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), tüm ilçelerde ilçe müfettişlerinin katılımıyla bugün de 13.00-15.30 saatleri arasında grev yaptı. Grev sürerken Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) önünde de davullu zurnalı “kınama” eylemi yapıldı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan burada yaptığı açıklamada, taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını, seslerini duyurmak için davul zurna eşliğinde eylem yaptıklarını söyledi.

Kaptan, “usulsüz ve keyfi” atamaların “padişahlık dönemini andırdığını” ifade ederek, ülkeyi yönetenlerin “babalarından kalmış gibi” davrandığını savundu.

Kaptan, KHK’nın birincil görevi olan hizmetlerini daha iyi yapabilmesi için görevlendirme ve atamalarda daha hassas davranılması gerektiğini kaydetti.

Meclis’te şube amirliği yapan bir kişinin Gazimağusa bölgesine bucak sorumlusu olarak atanmasının hangi yasanın hangi maddesine göre yapıldığının sorgulanması için 4 aydır Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu beklediklerini söyleyen Kaptan, daha kaliteli ve daha yaşanabilir bir ülke için eylem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Halka pazar günkü seçimde dikkatli davranma çağrısında da bulunan Kaptan, “Ya bu ülkeyi daha iyi yönetmek için gelecekler, ya da onlar da daha öncekiler gibi torun bakmaya gidecekler. Çünkü çalışan affetmez, yeri geldiğinde hesap sormasını bilir” şeklinde konuştu.

1428928850.jpg