Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), kanserde bir devlet politikası oluşturulması için Kanser Savaş Dairesi kurulması yönündeki talebini yineleyerek, konunun sonuçlanmasını 7 Aralık Pazartesi günü meclis önünde oturarak bekleyeceğini belirtti.

Kocaismail, Kanser Savaş Dairesi'nin kurulması için dernek olarak başlattıkları çalışmalar ve gidişatla ilgili bilgi vermek amacıyla dernekte basın toplantısı düzenledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, 12 Ekim’de Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret ederek, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, tüm bakan ve milletvekillerine kanser konusunu diğer dünya ülkelerinin nasıl ele aldığı ve ulusal politikaların nasıl oluşturulduğuna ilişkin bazı dosyalar sunduklarını belirtti.

Bazı bakan ve milletvekillerinden  Kanser Savaş Dairesi kurulması konusunda destek aldıklarını kaydeden Kocaismail, Sağlık Bakanı Salih İzbul, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali,  DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, CTP Güzelyurt  Milletvekili Hüseyin Erçal ve UBP Gazimağusa Milletvekilli Erdal Özcenk’in, kanserde oluşturulması gereken devlet politikasının ilk adımı olarak Kanser Savaş Dairesi kurulması taleplerine yazılı destek verdiğini söyledi.

Bu destek yazılarını basına da sunan Kocaismail, kendilerine geri dönüşüm yapmayan diğer bakan ve milletvekillerinin de kendilerine dönmesini arzu ettiklerini belirtti.

Kanser Savaş Dairesi’nin kabul görmesi yönünde başbakan, bakanlar ve milletvekilleri arasında bir görüş birliği bulunduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Kocaismail, “7 Aralık 2015 Pazartesi günü meclis önünde konu hakkındaki gelişmeleri, nasıl  bir çözüm üretildiğinin bizlere bildirişmesini bekleyeceğiz” dedi.

Kocaismail,  “Bu ülkede gördüğümüz bir şey var. Birilerinin şu ana kadar sağladığı çıkarlar var ise, bu  kişilere dokunacak yasalar ne yazık ki geçmiyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi’nde ilgili komitede bugün Sağlık Bakanlığı  bütçesinin görüşüldüğünü kaydeden Kocaismail, Kanser Savaş Dairesi’nin kurulması konusunun da ele alınacağının kendilerine söylendiğini dile getirdi.