Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağlı Umut Eğtim ve Kültür Evi halktan yapılan her türlü yardıma teşekkür ettiğini bildirdi.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail ve Umut Eğitim ve Kültür Evi Sorumlusu Halil Karasoy 1 Haziran Çocuk günü nedeniyle ortak açıklama yayınladı.

Açıklamada, 17 Aralık 2011 tarihinde açılan ve Lefkoşa’da, Köşklüçiftlik bölgesinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği merkez binası yanında üyelerine tamamıyla ücretsiz hizmet veren Kültür Evi’nin, çocuklar ve ihtiyacı olan üyelere okul takviye dersleri veya kendilerini geliştirmeleri açısından talebe göre dersler verildiği kaydedildi.

Açıklamada, müzik dersleri (keman, gitar, piyano, bateri), müzik terapi, psikoterapi, dil kursları, satranç dersleri gibi çeşitli kültürel aktivite çalışmalarıyla çocuk ve gençlerin özgüvenlerinin artması ve kendilerini geliştirebilmelerinin hedeflendiği kaydedildi.

Çocuk ve gençlere Dernek imkânlarının el verdiği dönemlerde yılda bir kez yurt içi veya yurt dışı tatil organizasyonu yapıldığı da belirtilen açıklamada, her yeni yılda tüm üyelerin katıldığı bir yılbaşı partisi düzenlendiği ve hediyeler verildiği ifade edildi.

Üniversitede okuyan ihtiyaçlı gençlere eğitim destek bursu yanında, üyeler ve ailelerine yönelik, Çocuk ve Ergen Psikiyatri hizmetinin ücretsiz verildiği belirtilen açıklamada, Dış laboratuarlar ve özel hastanelerde yapılan tahlil, MR ve tomografi ücretlerinin karşılandığı hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, üyelerin yurt dışına tedavi ve kontrol amaçlı gidişlerinde kaldıkları ev ve cep harçlıklarının sağlandığı, 18 yaşını dolduran gençlerin işe girmelerine yardımcı olmanın yanında Dernek bünyesinde iş imkânı verildiği belirtildi.

“Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne yapılan her türlü yardım ve bağışlar için, her bir kanser hastası çocuk adına çok çok teşekkür ediyoruz.” denilen açıklamada, çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk günü de kutlandı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kapsamında Gönendere Kültür ve Sanat Derneği’nin gerçekleştireceği Eski Usul Film Gösterimi (Nostalji) saat 21.00’de Gönendere’de yapılacak.

Film, hastalığa yakalanmış bir çocuğun ailesi ile çektiği dramı perdeye yansıtacak.