Derneğe bağışlanan tablo ve kitap gibi kültürel ve sanatsal eserlerin sergilendiği, kültür ve sanat galerisi açılışını Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Dernek Başkanı Raziye Kocaismail ve “Müjgan” isimli kitabının tüm gelirini derneğe bağışlayan Öykü Boyacı birlikte gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında, kanserin bugün, kültür ve sanatla birlikte anıldığını dile getiren Kocaismail, sürekli gündemde tutarak kanseri fobi olmaktan çıkardıklarını söyledi.

Kocaismail, kültür ve sanat galerisinin tüm sanatseverlerin evi olacağını kaydetti.

Annesini kanserden kaybeden ve onun yazdığı kitabı tamamlayarak satışa sunan Öykü Boyacı’nın kitaptan elde edilecek tüm geliri derneğe bağışlayacağını söyleyen Kocaismail, ona teşekkür etti.

Kocaismail, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt’a da teşekkür ederek, evin tanıtımına yönelik destek talebinde bulundu.

“Müjgan” isimli kitabın yazarı Öykü Boyacı da annesinin hastalığı döneminde dernekten büyük yardım gördüklerini, kitaptan elde edilecek tüm geliri derneğe bağışlayacağını söyleyerek, tüm halka derneğe bağış çağrısında bulundu.

Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da evin açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, katkı koyan herkese teşekkür etti. Başkurt, Kültür Dairesi olarak derneğe her türlü destek ve yardıma hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kocaismail, Başkurt ve Boyacı’ya plaket sundu.

Daha sonra Başkurt, Kocaismail ve Boyacı birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından konuklar, kültür ve sanat galerisini gezerek, eserleri inceledi.