Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin (KHYD) açtığı yardım kampanyasına sivil toplum örgütülerinin bağışları sürüyor.

Dernekten yapılan açıklamada, KHYD’nin en büyük gelir kaynağı olan 2’inci El Eşya Satışı dükkanlarında satılmak üzere Serena Butik’in “etiketli ürünlerle” yaptığı bağış memnuniyet yarattı.

Bu arada yardım çağrısına katılan Girne Ada Lions'un ise 5 bin TL ile en büyük bağışı gerçekleştirdiği; bu arada Oya ve Gaye Kenan’ın da her yıl olduğu gibi bu yıl da derneğe 500 TL tutarında bağışta bulunduğu belirtildi.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, Mart ayının dernek hizmetlerinin sürdürülmesinde maddi yönden sıkıntılı ve en kısır ay olduğunu ifade ederek, bu kapsamda her zaman kanser hastalarını düşenen Girne Ada Lions’ün derneğe sağladığı; minibüs, cihaz ve maddi katkılarla cömert bağışlarını sürdürmekte olduğunu kaydetti.

23 yıl devlet desteği almadan her türlü zorluğa göğüs gererek hizmetleri arttıran derneğin bunu 7’den 70’e halkın kendilerini sahiplenmesiyle başardığını belirten Kocaismail, derneğin  verdiği 6 ana hizmette; Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalışan ve maaşları ödediği ekiplerde, evde bakım hizmeti verilmesinde, Güney Kıbrıs’a taşımacılık ve tercüman hizmeti sunulmasında, bilimsel danışma ve eğitim çalışmaları biriminde, “Hospice” hasta misafirhanesinde ve Umut Eğitim ve Kültür Evi ekipleri konularında sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.

“Herkese sağlığın bereketinde mutlu bir hayat dileriz” diyen Kocaismail; Girne Ada Lions Kulübü Başkanı Alev Sönmez Ulubay, 2. Başkan ve kulüp üyelerine ürettikleri proje ve katkıları için teşekkür etti.

Kocaismail, Ulubay'a hastaların yapmış olduğu ipek kozası ile dernek plaketi takdim etti.