Bir süre önce akaryakıt farkından kaynaklanan fiyat düzenlemesi talep eden ancak talebi Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından sert bir dille reddedilen KIB-TEK Yönetimi zam yapılmazsa hükümeti dava etmeye hazırlanıyor.

Mayıs ayında kurum avukat aracılığı ile hükümete bir yazı gönderen KIB-TEK yönetimi nizamnameye uymasını talep etti.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim GAZETE360'a yaptığı açıklamada, hükümeti bağlayan nizamnamenin 4. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nun yılda 1 kez Mart ayında akaryakıt ve kurum maliyetlerini dikkate alarak fiyatları gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi. Akim, enerji fiyatlarına son zammın 2013 Kasım ayında yapıldığını, bu dönemde 650TL/ton olan akaryakıt maliyetlerinin bugün 1300TL/tona yükseldiğini ve bunun kuruma yansıyan maliyetinin 20 Milyon TL'yi aştığını belirtti.

Söz konusu nizamnamenin hükümetlerinin bağlayıcı olduğunu belirten İsmet Akim, akaryakıt farkının gerektiği oranda 3 ay içinde düzenlenmesinin de öngörüldüğünü ifade etti ve buradan hareketle Mayıs ayında hükümete kurum avukatı aracılığı ile bir uyarı yazısı gönderildiğini açıkladı. 

Kurumun bu ek maliyeti kaldıracak gücü olmadığının altını çizen Akim, KIB-TEK'in sürdürülebilir şekilde hayatına devam edebilmesi için yeni fiyat düzenlemesinin şart olduğunu ve kendisinin de bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğini kaydetti.

Yeni kurulacak hükümetten en kısa sürede bu konuda bir karar bekleyen KIB-TEK yönetiminin bu talebin karşılanmaması durumunda daha önce Bakanlar Kurulu'na gönderdiği uyarı yazısını takiben hükümete dava açması bekleniyor.