“Yeni taktığımız saatin parasını sizden alıyoruz dediler”

“Santralde yine açan olmadığı için art arda 30 defa santrali aradım”

“Elektrik kurumunda 20 dakika bekledim. Onlar muhabbet ediyor, ben bekliyorum”

“Gece elektriksiz kaldık. Artık ben ne yapayım bilemiyorum”

Eski elektrik saatinin bobini yanık sayıldığı için elektriği kesilen Üstün Ulutaş isimli vatandaş, Elektrik Kurumu’nun sisteminden yakındı. Haberal Kıbrıslı gazetesine olayı anlatan Ulutaş, Kıb-Tek yetkililerinin “elektriği açacağız” sözü verdiğini, ancak sözlerini tutmadıklarını ifade etti.

Ulutaş yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 

“Dün öğle saatlerinde saat 14.00 civarında telefonum çaldı. Kardeşim aramıştı. Elektriğini kestiler dedi. Ben de bu ay elektrik faturamı yatırmıştım. Eşimle konuştum Elektrik Kurumu’nun numarasını istedim. Verdiği numarayı aradım, telefon sürekli çaldı. Telefona kimse bakmadı. Elektrik Kurumu’nun teline kimse bakmadı. Bir kurumunun telefonuna bakmıyor.

“Aradığım numara gözüktüğü için telefon yüzüme kapandı”

Defalarca kez aramanın sonunda telefonu bir bayan açtı. ‘Elektriğim kesildi ve sebebini öğrenmek istiyorum’’ dedim. Çünkü mesai bitiyor. Evde iki tane çocuk var ve elektrik yok. Evin zaten borcu da yoktur. Beni başka birine bağladı. Bağladığı kişi de açmayınca tekrar santrale aktarıldım. Aradığım numara gözüktüğü için telefon yüzüme kapandı. Vatandaş olarak bir sorunumu çözmeye çalışıyorum ve sen telefonu benim yüzüme kapattın!

“10 defa arka arkaya santrali aradım ve bu sefer başka biri çıktı”

On defa arka arkaya santrali aradım ve bu sefer başka biri çıktı. Kendisine sorunumu anlattım ve elektriğimin neden kesildiğini öğrenmek istediğimi belirttim. Bana kendisinin bilmediğini söyledi. Yetkiliyi istedim, ‘öğreneyim, konuşalım’ dedi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra aradı. Saatleri değiştirilmişti. Söktükleri eski saatin içindeki bobin yanıktır. Bana ‘biz yeni saatleri takıp eski saatleri teste yolladık. Bobin yanık sayılıyor. Yeni taktığımız saatin parasını sizden alıyoruz’ dediler. ‘Benim için saat önemli değil. Benim saatimi açın, yarın belli bir saate kadar mühlet verin’ dedim. Çünkü çocuklarım var ve hava soğuk.

“Santralde yine açan olmadığı için art arda 30 defa santrali aradım”

Bana ‘santralden 4107’yi arayıp Ayten Hanım diye birisini bulacaksın ona durumu anlat’ dedi. ‘Fakat telefona bakmayabilir’ dedi. Ardından santralden ‘Hasan ya da Salih Bey’i isteyeceksin onlara durumu anlat’ dedi. Santralde yine açan olmadığı için art arda 30 defa santrali aradım. Dayanamadım Elektrik Kurumu’na gittim. Güvenliklere gittim, durumu anlattım, neden telefonlar açılmıyor diye bir de orada sordum. Gittim yetkili kişiye, adamın yanında iki tane misafiri aldı. Beni Sadi Bey’e yönlendirdiler. Orada 20 dakika bekledim. Onlar muhabbet ediyor, ben bekliyorum.

“Elektriği açıyoruz, sen git dediler…”

Artık dayanamadığım için bağırdım çağırdım. Ardından nihayet problemimi anlattım. ‘Tamam elektriği açın, yarın saatte mühlet verin’ dediler. Neyse ‘ücreti sabaha gelip ödeyeyim’ dedim, hala elektrik yok. Benim, çalışan saatimi geldin söktün, sonra da benden para istiyorsun. ‘Ben istemiyorum, getir bana eski saatimi tak o zaman...’ Ardından bölge amirliğine çıktım ve yine durumumu anlattım. Bana ‘tamam ben açıyorum’ dedi. Eve geldim, bekliyorum, açılmıyor. Santrali tekrar arıyorum, bakmıyor. Mesai de bitti. Gece elektriksiz kaldık. Artık ben ne yapayım bilemiyorum. Ben bunları yaşadım. Burada ben bunları yaşadım. Burada doğdum, burada büyüdüm. Bugün benim başıma bunlar geldi. Bana yapıldığı gibi bir başkasına da yapacaklar. Ben susmayacağım. Bölge amiri bana yalan söylüyor ve elektriğimi açmıyor. Benim eski sayacım çalışıyordu. Sen benim çalışan sayacımın bobini yanıkmış diye benden para istiyorsun. Ben mi dedim ‘sayacımı değiştir’ diye. Ya da nerden bileyim bobinin yanık olduğunu?”