Duygu Alan

Çamlıbel Arıtma Tesisi’nin, Geçitköy Barajı’nın, Güzelyalı’nın ve 500 kilometrelik su dağıtım hattının şuanda aylık elektrik gideri yaklaşık 100 bin TL.

Su sisteme verildiğinde aylık enerji tüketim bedeli 50 bin TL artacak ve bu bedel Katma Değer Vergisi (KDV) dahil 162 bin TL olacak.

Kıb- Tek, şu ana kadar DSİ Proje Müdürlüğü ve müteahhit firmadan alacaklarını tahsil etti. Meblağın büyüklüğü nedeni ile, Kıb- Tek yönetimi de süreci yakından takip ediyor.

Sayaç şimdilik müteahhit firma adına

Projede, Çamlıbel Arıtma Tesisi elektrik sayacı halen müteahhit firma adına olduğundan ödemeler şuanda ilgili müteahhit firma adı ile yapıldı.

Müteahhit firmanın projeyi DSİ’ye teslim ettikten sonra elektrik giderlerinin kim tarafından ödeneceği tartışma konusu.

Kalan diğer sayaçların tükettiği enerji miktarı ise DSİ Kıbrıs Proje Müdürlüğü tarafından Kıb- Tek’e ödeniyor. 

İki aylık fatura ödendi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan alınan bilgiye göre, müteahhit firma, iki aylık elektrik enerjisi bedelini son ödeme tarihinden bir gün önce kuruma ödedi.
Çamlıbel Arıtma Tesisi’nin, Geçitköy Barajı’nın, Güzelyalı’nın ve 500 kilometrelik su dağıtım hattının iki aylık elektrik faturasının KDV dahil 200 bin TL.

Akim: Ödenmezse enerjiyi keserim
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, müteahhit firma adına kayıtlı olan elektrik sayacının iki aylık enerji giderinin 25 Kasım 2015 tarihi itibari ile ödendiğini kaydetti.
Akim, “İlgili sayaç sahibi adına 25 Kasım 2015 tarihi itibari ile KDV dahil 200 bin TL olarak ödeme alındı. Şuan için ödemelerde herhangi bir sorun yok. Ödeme yapılmazsa enerjiyi keserim” dedi.