Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, hükümeti, özerkleşme yolunda hiçbir adım atmamakla ve enerji sektöründe Kıbrıs Türkü’nün toplumsal varlığı olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (KIB-TEK) yok etmeyi amaçlamakla suçladı.

Umut Öksüzoğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulunun, son günlerde yeniden dillendirilmeye başlanan, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi konusunda izleyeceği politika ve stratejileri yeniden değer belirlediklerini açıkladı.

Öksüzoğlu, hükümetin hem sessiz kalması, hem de halkı uçuruma sürüklediğini ileri sürerek, buna karşı sürdürülecek politika ve stratejileri yeniden belirlediklerini belirtti. Öksüzoğlu, “Bu yolda mücadele ederken zayıf ve güçlü yanlarımızı bilerek, konu ile ilgili fırsat ve tehditleri dikkate alarak kısa ve uzun vadeli mücadelemiz meşru her zeminde devam edecektir” dedi.

Umut Öksüzoğlu, toplumsal havayolu KTHY yok edilirken vaad edilenlerin hiçbirinin gerçekleştirilmediği ve bu alanda her şeyin daha da kötüye gittiğine işaret ederek, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesine ilişkin ne gibi bir fizibilite çalışması yapıldığını sordu.

Öksüzoğlu, şöyle devam etti:

“Böyle bir uygulamanın AB direktiflerine aykırı olduğu ve garantili alım yönetimiyle elektrik satılması veya alınması durumunda mutlaka iptal edileceği ve ilgili şirket veya şirketlere milyonlarca dolar tazminat ödenmesi zorunda kalınacağını bile bile bu yoldan dönmüyorlar".