Bakanlar Kurulu, Sosyal Sigortalar sisteminde prim ödemeleri gecikmesinden kaynaklanan faiz ve ceza oranlarının düşürülmesini öngören Sosyal Sigorta (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı kabul ederek Meclis’e sevk etti.

Bakanlar Kurulu ayrıca Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK)  işlerinin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan  ve Borç Komitesi’nce uygun görülen 30 milyon TL’lik borç talebini de onayladı.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında  aldığı kararalar,  Başbakanlık tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu.

Kurul, günümüz koşullarına uyarlanan Yurtdışı Geçici Görev Ödeneği Staj ve Öğrenim Ödeneği Tüzüğü’nü; taş ocaklarının işletilmesi, izinlendirilmesi, denetlenmesi konusundaki kuralları belirleyen tüzüğü yeniden düzenleyerek kabul etti.

“Eczane Açılışlarının Sınırlandırılması Tüzüğü”nü kabul eden Bakanlar Kurulu, soruna kalıcı çözüm getirecek olan yasayı da önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk etmeyi hedefliyor.

Bakanlar Kurulu toplantısında Değirmenlik Belediyesi’ne sosyal tesisler yapılması için yer tahsis edilmesi karara bağlanırken, deprem bölgelerinde yapılacak binalar için, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan yönetmelik görüşülerek kabul edildi.

Yabancı uyruklu kişilere taşınmaz mal satılmasının görüşülüp onaylandığı Baklanlar Kurulu toplantısında sağlık hizmetlerinin  yürütülmesinde ve hizmet kalitesinin arttırılması için gerekli olan malzeme ve teçhizat alımları da onaylandı.