Taner Ulutaş

Kıb-Tek’te yapılması düşünülen terfilere siyasilerin karışması tartışma konusu oldu.

Teknecik Santrali'nde 2. Mühendis olarak görev yapmakta olan Ozan Erenay’ın Şube Amiri yapılmak istenmesine İsmet Akim başkanlığındaki yönetim kurulunun CTP kanadı ile El-Sen’in karşı çıktığı öğrenildi.

"TERFİ İÇİN CİDDİ BASKILAR YAPILIYOR"

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada "Kıb-Tek’te terfilerin konuşulduğu bugünlerde bilhassa DP-UG kanadından Teknecik Santrali'nde çalışan bir makine mühendisin terfisi için ciddi baskılar yapılmaktadır. İlgili makine mühendisi DP-UG parti meclisi üyesidir ve halen Teknecik Santrali'nde 2. mühendis olarak görev yapmaktadır. DP-UG ve bilhassa Serdar Denktaş bu kişinin Makine Şube Amiri yapılması veya buraya görevlendirme yapılması için gerek İsmet Akim'e ve gerekse DP-UG’li yönetim kurulu üyelerine baskı yapmaktadır." dedi.

"ARANAN ŞARTLARA HAİZ DEĞİL"

Aynı kaynak açıklamasına devamla "Bir kişinin Makine Şube Amirliğine getirilmesi için önce 1. mühendis, 3 yıl sonra baş mühendis olması ve baş mühendis olduktan sonra da  bu görevde 5 yıl çalışması gerekmektedir." ifadesinde bulundu.

"ŞARTLARA HAİZ 6 MÜHENDİS VAR AMA BUNLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR"

"Kıb-Tek Teknecik Santrali'nde bu özelliklere sahip 6 adet baş mühendis var iken bu kişinin bu göreve getirilmeye çalışması kabul edilemez. Bu baskıya CTP’li yönetim kurulu üyeleri ile sendika şiddetle karşı çıkarken, DP-UG’li yönetim kurulu üyeleri de çok huzursuzdur" ifadesinde bulunan ayni kaynak. "Bu göreve baskı ile getirilmeye çalışılan bu mühendisin adı Ozan Erenay olup DP-UG Parti Meclisi üyesidir. Bu adaletsizce yaklaşımın kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.

"BASKI GELİRSE İSTİFA EDERİM"

Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Öztürk ise AS TV’de konuşulan konu ile ilgili gönderdiği mesajda, "Bu gece de programınızı ilgi ile izliyorum. Sizlere sadece şunu söylüyorum. Müsterih olun. Bu terfileri sadece hak edenler alacaktır. Böyle bir anomali var ise ne biz ve sanırım ne de sendika buna izin vermez. Bu tip bir baskı bizlere de gelirse inanın ki en azından ben altına imza atmam. Daha da büyük bir baskı olursa kendi adıma konuşuyorum görevimden derhal istifa ederim" dedi. (Kıbrıs Sözcü)