AB Komisyonu'nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ile Brüksel'de biraaya gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye’nin Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemesine ilişkin şöyle konuştu: 

İTALYA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİ

Öncelikle Türkiye'nin Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemesi, hizmetler, tarım ve kamu alımları konularının dahil edilmesiyle bugün 150 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 300 milyar dolara çıkmasına imkan verecek çok önemli bir anlaşmadır.

2 lider birlikte çözüm bulacak

Bozkır, Kıbrıs çözümü hakkında  "Kıbrıs sorununun belki de 50 yıllık süre zarfında en çok çözülebilme ihtimalinin bulunduğu bir dönemdeyiz. Kıbrıs'taki 2 lider bu sorunun çözülmesi için önemli bir çaba içerisindedir. Şimdiye kadar hep olumlu emareler ulaşmaktadır" dedi.

İtalya sözünü tutsun

AB komisyonu Başkanı Başkanı Jean-Claude Juncker'in sığınmacı krizinin çözümünde üye ülkelerin yetersiz kalındığını yönündeki tespitlerinin doğru olduğunu söyledi. İtalya’nın mülteciler için Türkiye’ye verilecek 3 milyar euroluk fona blokaj koymasına da, “İki taraf da vaad ettiği şeyleri yerine getirmeli” dedi.