Kıbrıs Dev-Genç bugün yayınladığı yazılı basım açıklamasıyla yurt dışı yasaklarını protesto etmek amacıyla 1 aylık açlık grevine başlıyor. 

Kıbrıs Dev-Genç tarafından yayınlanan açıklamada, "Bizler Dev-Gençliler olarak Mahkemelerinizi,yalan ithamlarınızı tanımıyoruz. Demokratik faaliyetlerimize engel olamazsınız Soma Katliamını yaratanlardan katilleri koruyanlara kadar herkesten hesap soracağız, mahkemeleriniz ve yurt dışı yasaklarınız bize engel olamaz. Bizler de yurt dışı yasaklarını protesto etmek amacıyla 1 aylık açlık grevine başlıyoruz." denildi.

Kıbrıs Dev-Genç, 28 Şubat Cumartesi günü destek için herkesi Saat 13.00’te Mahkemeler önüne çağırıyor.

Kıbrıs Dev-Genç tarafından yapılan açıklama şöyle:

"13 Mayıs 2014 tarihinde, saat 15.10'da bugüne kadar madenlerde yaşanan en büyük katliama tanık olduk. 307 madenci gözlerini para hırsı bürümüş patronların ve onların koruyucusu, kollayıcısı AKP iktidarının kurbanı oldu. Kimileri iş kazası dedi buna, kimileri kader... Kimileri her zaman olduğu gibi madencileri suçladı utanmazca; “Önce tedbir, sonra tevekkül” diyerek ve işçilerin önlem almadığını söyleyerek suçunu gizleme telaşıyla madencilere saldırdı. Başbakan saldırıyı daha da azgınlaştırdı ve Somalılara, sizlere küfürler yağdırdı, hakaretler etti. Yetmedi sille tokat attılar, yumrukladılar, yerde yatana tekme attılar. “Bu işin fıtratında ölüm var” diyerek hem patronu kolladı hem de suç ortaklığını gizlemeye çalıştı.

Bizler Kıbrıs Dev-Gençliler olarak 15 Mayıs 2014 tarihinde katledilen işçilerimizin hesabını sormak için Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin önündeydik.Her yerde olduğu gibi katilleri koruyan devlet eylem hakkımızı gasp etmek istemiştir. Buna direnen ve hesap sormak için orada bulunan arkadaşlarımıza saldırarak işkence ile 3 Dev-Gençliyi gözaltına almıştır.Gözaltı süresince işkenceye maruz kalan arkadaşlarımız hastanelik olmuş,hastaneye götürülürken,hastane içinde ve dönüşünde de tekrar işkencelere maruz kalmıştır.İşkencelere açlık grevi yaparak direnen Dev-Gençliler ertesi gün çıkarıldıkları mahkeme kararınca “Polise Mukavemet,polisi darp,kanunsuz topluluk kurmak,ayaklanma çıkarmak” suçlamalarından kimlik ve pasaportlarına el konularak Yurt Dışı Yasağı verilmiştir.

Bizler Dev-Gençliler olarak Mahkemelerinizi,yalan ithamlarınızı tanımıyoruz. Demokratik faaliyetlerimize engel olamazsınız Soma Katliamını yaratanlardan katilleri koruyanlara kadar herkesten hesap soracağız, mahkemeleriniz ve yurt dışı yasaklarınız bize engel olamaz.Bizler de yurt dışı yasaklarını protesto etmek amacıyla 1 aylık açlık grevine başlıyoruz.Tüm ezilen halklarımızı,işçilerimizi,destek için Cumartesi Günü Saat 13.00’te Mahkemeler önüne çağırıyoruz."