HASDER Gençlik Kulübü tarafından organize edilen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen 10. Lefkoşa Gençlik Günleri çerçevesinde “Kıbrıs Gecesi” etkinliği gerçekleştirildi.

HASDER’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak HASDER Genç Müzisyenler Grubu Kıbrıs şarkıları ile gecenin açılışını yaptı.

Kıbrıs’a özgü ezgilerin seslendirildiği konserin ardından, protokolde yer alan Avrupa Komisyonu Altyapı, Özel Sektör Kalkınma ve Burslardan Sorumlu Bölüm Başkanı Alessandro Bianciardi, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Halk Sanatları Vakfı Başkanı Ali Nebih konuşmalarını yaptı. Gençlerin Kıbrıs kültürüne sahip çıkmaları gerektiği ve HASDER’li gençlerin bunu yıllardır başarıyla yaptıklarını dile getiren konuşmacılara plaketleri Halk Sanatları Vakfı Başkanı Ali Nebih ve HASDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kulübü Başkanı Ferhun Faruk tarafından takdim edildi.

Konuşmaların ardından etkinlik; Pirga Halk Dansları topluluğunun gösterileri, Ulus Beledoğlu ve Yeşim Binici’nin tiyatral şekilde sahnelediği Kıbrıs’a özgü mani atışmaları, Mehmet Birinci ve Serdar Kavaz’ın oynadığı bıçak oyunu ve  Ahmet Toptancı ile Osman Tuğsal’ın oynadığı Goggolli oyunu ile devam etti. Ardından geceye Kıbrıs’a özgü şarkılarıyla renk katan Sol Anahtarı sahne aldı.

Gece boyunca gösteriler sırasında izleyicilere çörek hellim, golifa, gannavuri, kuruyemiş, pastelli ve limonata ikram edildi. Gece, HASDER büyük ekibin gösterileri ile son buldu.

1471160140.jpg

1471160141.jpg

1471160142.jpg