Toplantı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun önümüzdeki günlerde gideceği New York temaslarını tamamlayıp ülkeye dönmesinden sonra yapılacak.

Meclis Genel Kurul’unda söz alan Demokrat Parti- Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştüğünü ve yarın yapılacak toplantının, Eroğlu’nun New York ziyareti dönüşüne bırakılmasını önerdiğini; Eroğlu’nun da bu öneriyi olumlu bulduğunu söyledi.

Denktaş, tüm siyasi parti başkanlarıyla da tek tek bu konuyu görüştüğünü dile getirerek tümünden bu konuda olumlu yanıt aldıklarını açıkladı.

Yarın Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs özel etabının geçeceği Lefkoşa’da bazı yolların trafiğe kapalı olacağını da anımsatan Denktaş, sıkıntı yaşanmaması için Kıbrıs konusunda yapılacak görüşmenin Eroğlu’nun New York dönüşüne bırakılmasının daha doğru olacağını, bu nedenle Cumhuriyet Meclisi’nin yarın yapacağı Kıbrıs konusundaki olağanüstü birleşiminin iptal edildiğini açıkladı.