Yüzlerce öğrenci sınava girdi, 100 dakikalık maratonda ter döktü. Tek amaçları, en avantajlı koşullarla Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi öğrencisi olmaktı..

“Kıbrıs’ta eğitim, sağlığına kavuşuyor” sloganıyla kısa sürede büyük yol kat eden Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, bu yıl öğrencilerin gözdesi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin portakal kokulu şehri Güzelyurt’ta konumlanan üniversite, eğitim içeriği ve fiziki altyapısı ile dikkat çekiyor.

Bünyesinde 5 fakülte, 6 sağlık yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, 3 hazırlık okulu, 3 enstitü ve 15 laboratuvar bulunduran KSTU, başarılı bir gelecek planı yapan öğrenciler için bulunmaz fırsatlar sunuyor.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi için bu kez öğrenciler Türkiye’de sınava girdi.. Sınavın adresi Mersin’de Şevket Pozcu Anadolu Lisesi’ydi. Tam 350 öğrenci, KSTU bursu kazanabilmek için yarıştı.

Başarılı öğrencilere yüzde 75’e varan burs fırsatı sunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, sınav sonuçlarını 29 Temmuz Cuma günü açıklayacak.

Burs Sınavı İçin Geri Sayım

LYS sonuçlarının ilanıyla başlayan tercih döneminde, üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık fırsatı sunan KSTU’dan; KKTC vatandaşı öğrenciler için bir güzel haber daha var.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Ağustos ayında özel bir burs sınavı düzenleyecek. Sınavdan başarılı sonuç alan KKTC’li üniversite adayları, yüzde 75’e kadar burs imkanı elde edecek. Detaylar üniversitenin web portalı www.kstu.com.tr ve KSTU sosyal medya hesaplarından adaylarla paylaşılacak.