Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş ve Başbakan Hüseyin Özgürgün halka seslendi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım video konferans ile bağlandı.

Sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve iş dünyasının büyük destek verdiği mitingde, Kıbrıs’ın güçlü eğitim markası Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi de tam kadro katılım gösterdi.

“Tek devlet, tek millet, tek vatan” yazılı döviz ve pankartlarla yürüyüş yapan KSTU ekibi, hep bir ağızdan ‘darbeye hayır’ dedi..

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Serdal Gündüz, Türkiye’de milyonların kanlı darbe girişiminin başladığı andan bu yana sokaklarda olduğunu, meydanlara, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktığını belirterek Demokrasiye Destek Platformu’nun KKTC’ye taşıdığı bu özel buluşmadan duydukları mutluluğu dile getirdi. Dr. Gündüz, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak, A’dan Z’ye tüm KSTU ailesi olarak Sarayönü meydanında bulunmaktan duydukları mutluğu dile getirerek Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak her koşulda Demokrasiden yana olduğunu söyledi.