Ziyarette Dernek Başkanı Yılmaz Bora Küçük’e çiçek takdiminde bulundu.

BORA

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, ziyarette yaptığı konuşmada, Süheyla Küçük’e teşekkür ederek, ziyaret sayesinde Dr. Fazıl Küçük’e sevgi, saygı ve hasret duygularını bir kez daha belirtme fırsatı bulduklarını söyledi.

Bora, 1950’li yıllarda tanıdıkları Dr. Fazıl Küçük’ün İngiliz Koloni İdaresine karşı verdiği mücadeleyi heyecanla izlediklerini ve yaşadıklarını anlatarak, 1963’te ortaklık cumhuriyetinin Rumlar tarafından yıkılmasının ardından Fazıl Küçük’ün halkın dertleriyle yakından ilgilendiğini ve kendilerinin de ondan güç aldıklarını kaydetti.

Fazıl Küçük’ün mücahit karargâhlarını da zaman zaman ziyaret ettiğini ve halkla da bütünleştiğini ifade eden Bora, artık KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak ayakta durduğunu ve KKTC’nin varlığını sonsuza kadar sürdürmek amacında olduklarını söyledi.

Bora, kalemiyle, mesleğiyle ve mütevazi tutumuyla önder vasıflarını Kıbrıs Türk halkına adamış Küçük’ün gösterdiği yoldan ilerleyerek yaptıklarının unutulmayacağını ve devamlı surette yad edileceğini de dile getirdi.

SÜHEYLA KÜÇÜK

Süheyla Küçük de ziyaret için teşekkür ederek eski günleri ve mücahitlerin yaptığı fedakârlıkları unutamadığını belirtti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği mensuplarını mücadele yıllarından beri bildiğini ve tanıdığını kaydeden Süheyla Küçük, Dernek çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.

Gençlerin de davaya sahip çıkmasını isteyen Küçük, TMT Derneğindekiler gibi gençlerin de bu yola baş koymaları halinde davanın başarıya ulaşacağını sözlerine ekledi.