Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Lefkoşa Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay konuşma yaptı, ardından öğretmenler ve öğrencilere belgeleri dernek yetkilileri tarafından verildi.

BORA: “PROGRAM BİZİ GURURLANDIRDI”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, 21 Aralık dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, programı hazırlayan öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

“21 Aralık’ın zeminini ve neler yaşandığını 51 yıl sonra ortaya koydunuz. Size teşekkür ederiz” diyen Bora, 60 yılda çok zor ve sıkıntılı aylar, yıllar geçirdiklerini ancak hiçbir aşamada umutsuzluğa ve kararsızlığa kapılmadıklarını belirtti.

Bora, güçlerini büyük Türk zaferlerinden ve yüce Atatürk’ten aldıklarını kaydetti.

Öğrencilerin, 21 Aralık ve diğer tarihlerde ortaya koydukları ve koyacakları projelerin Kıbrıs Türk halkına yol göstereceğini söyleyen Bora, yapacakları en küçük katkının dahi topluma güç verdiğini ifade etti.

TOKAY: “GÜZEL BİR MESAJ VERİLDİ”

Lefkoşa Türk Maarif Koleji (TMK) Müdürü Fehmi Tokay da, 21 Aralık’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen devlet törenine katkıda bulunan öğretmen ve öğrencilerin ödüllendirilmesinin ince bir davranış olduğunu belirterek teşekkür etti.

Törende okunan şiirler, konuşmalar ve oluşan tablonun topluma güzel bir mesaj verdiği belirten Tokay, “21 Aralık’ın Kıbrıslı Türkler için önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Bu tarihte Kıbrıslı Türkler kendini bulmaya başladı” dedi.

Tokay, genç kuşaklara bugünlerle ilgili mesajları vermeye devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Yılmaz Bora tarafından Okul Müdürü Fehmi Tokay’a madalyon, derneğin ikinci sempozyumunun kitabı ve takvim takdim edildi.

Daha sonra dernek yetkilileri tarafından öğretmen ve öğrencilere takdir belgesi verildi.