Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu, korunmaya muhtaç çocuklar için yürüttüğü faaliyetlerine kaynak yaratmak amacıyla Kurban Bayramı öncesinde kurban karşılığı yapılabilecek katkı kabul ediyor.

“Çocukların, ülkeye ve insanlığa yararlı olacak şekilde yetişmelerini sağlamak, haklarını ve sağlıklarını korumak, özellikle dar gelirli ailelere mensup ve korunmaya muhtaç çocuklara kol kanat germek” amacıyla faaliyetler yapan Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu, halkın katkılarını beklediğini duyurdu.

Kurum Başkanı Ayşe Coşar, yazılı açıklamasında, kurumun bütçesine akacak her kuruşun, bir çocuğa, dolayısıyla toplumun gelişmesine katkıda bulunacağını belirterek halkın yardımlarını beklediklerini kaydetti. Coşar, kurban kesmek yanında, kesilecek kurbanın karşılığının da söz konusu amaçlar için kullanılmasının bir ibadet olacağını vurguladı.

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’na yardım etmek veya kurban karşılığında bağışlarını vermek isteyenlerin Türk Bankası’ndaki “Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu 1687530”, Vakıflar Bankası’ndaki “Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu 1108310-3041473”  ve Türkiye İş Bankası’ndaki “Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu 6818 2666” numaralı hesaplara bağışlarını yatırabileceklerini duyuran Coşar, bağışların doğrudan kuruma da yapılabileceğini belirtti.

Ayşe Coşar, Çocuk Esirgeme Kurumu’na doğrudan bağış ya