Araştırmacı yazar İsmail Bozkurt’un, yakın tarihteki toplum içi siyasal yapılanmayı ele alan yeni kitabı, “Kıbrıs Türk Halkı’nın Siyaset Kurumu Üzerine Deneme”, Cumartesi saat 15.00’te Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak.

Etkinlikte Ahmet Tolgay, Çetin Veziroğlu, Gürdal Hüdaoğlu ve Salih Egemen konuşmacı olarak yer alacak. Toplantının moderatörlüğünü Hasan Kahvecioğlu yapacak.

Yazı türü olarak “deneme” formatında hazırlanan kitapta, “bilimsel” bir dil yerine doğal, akıcı, konuşur gibi bir anlatım tercih edildi ve toplumsal yakın tarihte siyaset kurumunun oluşumu, Osmanlı döneminden başlayarak ele alındı.

“Kıbrıs Türk Halkı’nın Siyaset Kurumu Üzerine Deneme”, İsmail Bozkurt’un bundan önce yayımlanmış gezi notları, roman ve deneme kitaplarından sonra 9. eseri.  Bozkurt, ayrıca 30’a yakın kitabı yayıma hazırladı.

İsmail Bozkurt, 1970’den başlayarak 4 dönem milletvekilliği, Türk Cemaat Meclisi Başkanlığı, iki Kurucu Meclis üyeliği, Turizm ve Kültür Bakanlığı gibi siyasi görevlerde bulundu.