Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa  Naimoğulları, Tüketiciler Derneği Hasan Yılmazışık’ı, mavi dil hastalığı hakkında yaptığı açıklamaları nedeniyle Kıbrıs Türk hayvancılarından özür dilemeye çağırdı.

Naimoğulları yaptığı yazılı açıklamada, Yılmazışık’ın “tüketiciyi bilinçsizce kışkırtarak, küçükbaş hayvan eti tüketilmemesi çağrı” yaptığını kaydedip eleştirdi.

“Yılmazışık’ın neye dayanarak, hangi sağlık bilgisiyle böyle bir açıklama yaptığını açıklamasını beklemekteyim” diyen Naimoğulları, bu şekilde açıklama yaparak 3 bin 500  hayvancının ve bu sektörden ekmek yiyen 10 binlerce kişinin geleceğiyle oynanamayacağını vurguladı.

Hasan Yılmazışık’ın uzman kişi ve sorumlu kurumlarla görüşmeden açıklama yaptığını söyleyen Naimoğlulları, “Hayvancılar Birliği olarak bizim önceliğimiz her zaman tüketicinin daha sağlıklı gıda tüketebilmesini sağlamak ve gıda güvenliğine uygun üretim yapmaktır. Bu tür açkılamalar bilimsellikten uzak, önyargılı ve bilgisizce yapılan yersiz açıklamalardır” dedi.

Naimoğlulları, Yılmazışık’ı boykot kararını derhal kaldırmaya davet etti.