Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren üyelerine karşı yıldırma politikası uygulandığını savunarak, Cuma günü mesai bitimine kadar gerekli tedbirlerin alınmaması hallinde Kurban Bayramı sonrası şok eylem yapılacağını duyurdu.

Oğuz Köse yaptığı yazılı açıklamada, temsil ettikleri zümrenin görev, yetki ve sorumluluklarının yasayla belirtilmiş olmasına rağmen, bazı hekimlerin yasa tanımaz tutumlar sergilediklerini ve  “biz emri veririz, siz uyarsınız” söylemlerinde bulunduğunu ileri sürerek, bunların bardağı taşırdığını kaydetti.

Hemşirelik hizmetleri dışında kalan hizmetlerde personel eksikliği olduğunu belirten Köse, Sağlık Bakanlığı’nın bu açıkların giderilmesi için gerekli personeli istihdam etmek yerine, hemşirelere görevi olmayan işleri yürütme emri verenlere karşı sessiz kaldığını savundu.

Köse, Bakanlığın 3 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar konuya duyarlı olup gerekli tedbirleri almaması ve hakaretlerde bulundukları ileri sürülen hekimlerin “yanlışları” düzeltmemeleri durumunda Kurban Bayramı sonrası ilgili işyerinde şok eylem yapılacağını kaydetti.