Türk Maarif Koleji (TMK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen şölen bugün TMK Rauf Raif Denktaş Salonu’nda yapıldı.

KKTC genelindeki 5 ilçeden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin şiir okuduğu şölene 21 okul katıldı.

19 şairden şiirlerin okunduğu şölende, 2 öğrenci de kendi yazdığı şiiri seslendirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şölende, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi ile ilgili hazırladığı 5 dakikalık tanıtım filmi gösterildi.

DENKTAŞ’IN SESLENDİRDİĞİ ŞİİRE ÖĞRENCİLERDEN ALKIŞ GELDİ

Tanıtım filminde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın seslendirdiği “Benim İki Bayrağım Var” şiirine de yer verildi.

Kurucu Cumhurbaşkanının şiiri de, “Gelecek sizsiniz, biz size pırıl pırıl bağımsız bir devlet bıraktık, ona sahip çıkın” sözleri de öğrencilerden alkış aldı.

Tanıtım filminin gösterilmesinin ardından Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, piyano eşliğinde müzik dinletisi sundu.

Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro da piyano eşliğinde şarkı söyledi.

YARIMBAŞ: “MİLLİ MÜCADELEYİ ŞİİRLERLE ANMAK ÜZERE”

Bu yıl ilk kez düzenlenen şölende Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, kısa bir konuşma yaptı.

Yarımbaş, Rauf Raif Denktaş ile Dr. Fazıl Küçük gibi iki önemli liderin anıldığı bu günlerde milli mücadeleyi şiirlerle anmak üzere bu şöleni düzenlediklerini kaydetti.

Konuşmasında Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu da vurgulayan Yarımbaş, “Tarihimizde utanılacak hiçbir şey yok, gururla anlatılacak çok şey var” ifadesine yer verdi.

Yarımbaş, şöyle devam etti:

“Her şeyin safı, her şeyin doğrusu çocuklarımızda… Büyürken kaybettiğimiz güzel hasletlerimizin hepsini çocuklarımızda görebiliriz, ben buna inanıyorum. Şiirlerin bu saf gönüllerden ifade edilmesi güzel bir atmosfer yaratacak.”

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Yarımbaş, projede emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı’na, öğretmenlere, öğrencilere, anne ve babalara teşekkür etti.

ŞÖLENE 21 OKUL KATILDI

Şölende, Alsancak İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Lapta İlkokulu, Mehmet Boransel İlkokulu, Girne İngiliz Okulu, Şehit Zeka Çorba Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Erenköy Lisesi’nin Orta Bölümü, Şehit Ertuğrul Ortaokulu öğrencileri şiir okudu.

Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi ile Lefke Gazi Lisesi de şölendeki okullar arasındaki yerini aldı.

Atatürk Öğretmen Akademisi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri de şölende şiir okudu.

Öğrenciler; Fikret Şeneş, Yakup Karaca, Muammer Sun, Erbay Geceyatmaz, Orhan Şaik Gökyay, Arif Nihat Asya, Sinem Güneylioğlu, Salih Taner, Özker Yaşın, Mehmet Levent, Melisa Akay, Halil Kazaz, Oktay Öksüzoğlu, Süleyman Apaydın’dan şiirler okudu.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden ve Doğa Koleji’nden 2 öğrenci ise kendi yazdıkları şiirleri okudu.

ANI PLAKETİ, TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Anı plaketi, takdir ve teşekkür belgelerinin sunulmasıyla devam eden şölen toplu anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Törene, öğrencilerin, öğretmenlerin, okul müdürlerinin yanı sıra Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Eğitim Bakanlığı ile askeri yetkililer de katıldı.