Hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ara bölgede bugün yer alan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin toplantısını terk etti.

Güney Kıbrıs Slovak Büyükelçiliği tarafından Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum siyasi parti temsilcilerine yönelik düzenlediği toplantıda, CTP’yi yalnız temsil eden Parti Dış İlişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam toplantıyı terk etti. 

Toplantı dan çıkışında “toplantıyı terk ettiğini” belirten ancak ayrıntı vermeyen Özsağlam, TAK muhabirine daha sonra yaptığı açıklamada “Toplantıyı tartışma zemini kalmadığı için terk ettim” dedi.

Bugünkü toplantıya Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Ulusal Güçler’den temsilci katılmamıştı.

1445429808.jpg

Toplantı Yeni Kıbrıs Partisi’nin önerisiyle “Kıbrıs sorununda derin tartışmalar yardımcı olabilir” başlığıyla yapıldı.

Toplantı sonucunda toplantıya katılanların mutabık kaldığı ortak metni Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova okudu.

Ortak metinde, katılımcıların konu ile ilgili görüşlerini yapıcı bir şekilde ortaya koyduğu toplantıda hassas konuların ele alınışının da konuşulduğu kaydedildi. “Hassas konuların gelecek toplantılarda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi” denildi. 

Bir sonraki toplantının 25 Kasım Çarşamba günü yapılacağı belirtildi.

Bugünkü toplantıya KKTC’den, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması için Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.