Ayşe Gökyiğit’in yaptığı açıklamaya göre, derneğin hedefleri ve faaliyet planlarının ele alındığı toplantıda görev dağılımı da yapıldı. Gökyiğit başkanlığında oluşturulan yönetim kurulundaki görev dağılımı şöyle oldu:

“Asbaşkan:Fatma Çamlıköylü, Genel Sekreter: Sevilay Karacalı Hasdağ, Sayman: Münevver Atmaca, Eğitim ve Araştırmalar Sorumlusu: Dr. Güley Bilgi Abatay, Halkla İlişkiler Sorumlusu: Kazım Zaimoğlu, Basın Sorumlusu: Feza Varol, Kültürel İşler Sorumlusu: Hasip Sepetçioğlu, Sosyal İşler Sorumlusu: Gökhan Gökyiğit”

Kıbrıs Yeşilay Derneği, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıkların yanında kumar,  internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amaçlıyor.

Açıklamada, geçen Nisan ayında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve ekibi ile işbirliği protokolü imzalandığı, bu bağlamda başlatılacak çalışmaların bağımlılıkla mücadeleye yeni bir ivme kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.