Kıbrıs’a gitmeniz için birçok sebep var ama biz en önemli 5 tanesini bu yazımızda sizinle paylaşıyoruz. Eğer Kıbrıs’a tatil planınız varsa yazıya başlamadan adresinde yer alan promosyonlu Kıbrıs Otellerini hemen inceleyebilirsiniz.

  1. Vize yok hatta pasaporta bile gerek yok:  Türkiye dışında tatil yapacaksanız vize problemi her zaman üzerinizde Demokles’in kılıcı gibi sallanır. Vizesiz ülkelerin büyük bir kısmı tatil için uygun değildir. Ama Kıbrıs öyle mi? Vizeye gerek olmadığı gibi, pasaporta bile gerek yok. Sadece kimlik kartıyla Kıbrıs’a girip bir ay kalabilirsiniz. Bir ay üstündeyse gün başına cezası var.
  2. Yakın: Türkiye’nin her yerinden maksimum bir buçuk saatlik uçuşla adaya varmak mümkün. Uçağa binmek istemiyor musunuz? O zaman sizi Alanya’dan veya Mersin’den feribota alalım. Mersin’den her gün, Alanya’dan haftada iki kere feribotla Kıbrıs’a iki saat içinde gidebilirsiniz. Kendi aracınızla gidiyorsanız da yine arabalı feribotları kullanabilirsiniz. Yalnız hususi aracınızla gitmek istediğinizde önemli iki nokta var: birincisi, bu şekilde Kıbrıs’a girmek için pasaporta ihtiyacınız var, ikincisi de Kıbrıs’taki trafik akışı ters olduğu için yollarda dikkatli olmak lazım. Avrupa’dan ise Kıbrıs’a direkt uçuş yok, politik sorunlardan dolayı önce Türkiye’de bir havaalanına inip biraz zaman geçtikten sonra Kıbrıs’a uçabilirsiniz.
  3. Uzun yaz mevsimi, güneşi ,denizi: Kıbrıs her mevsim güneş alan bir ada. Sıcaklıklar Türkiye’nin hre daim üzerinde, ülkemizde sezon açılmamışken bile Kıbrıs’a gidip sıcağın ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kıbrıs’ın egzotik plajları altın sarı rengi ince kumuyla ünlü, denizi ise masmavi ve berrak, denizde dünyaca ünlü Karetta Karetta kaplumbağalarını izleyebilir, hatta onlarla yüzebilirsiniz.
  4. Dünya standardında lüks otelleri: Her zevke uygun oteli var; denize sıfır, balayına özel, kış turizmi için vs…  Denize sıfır otellerin hususi ve uzun bir plajı bulunmakta , balayına özel oteller balayına çiftlerine özel odalar ve özel hizmetler sunmakta; özel şarap ve çiçek sunumu gibi, kış turizmi içinse daha içte denizden uzak oteller düşünülebilir. Lüks otellerde gün boyu aktiviteler,animasyonlar,şovlar,küçükler için özel etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. En iyi hizmet veren Kıbrıs otelleri için .
  5. Kumarhaneler ve Gece Hayatı:  Kıbrıs aynı zamanda lüks kumarhaneleriyle ünlü, her lüks otelin altında muhakkak büyük bir kumarhane bulunmakta.  Kumarhanelerde 5 yıldızlı hizmet verilmekte, Türkiye’den bu kumarhanelere sık gelen müdavimler var. Kıbrıs gece hayatı da oldukça hareketli, onun da yine Türkiye’den sürekli gelen bir çok müdavimi bulunmakta.