Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası Projesi çerçevesinde hazırlanan “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirasını Araştırırken BİRBİRİMİZİ TANIMAK” kitabı ve “Karşılama” belgeselini Cuma akşamı ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde tanıtılıyor.

Lefkoşa Folklor Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik saat 19.00’da başlayacak.

“Karşılama” belgeselinin gösteriminin de yapılacağı etkinlikte, araştırmalardan elde edilen verilerin yer aldığı kitap ve CD konusunda kısa bilgiler paylaşılacak. Ardından da araştırmalara katkıda bulunan Kıbrıs halk müziği icracıları konser verecek.

Lefkoşa Folklor Derneği liderliğinde Kontea Mirası Derneği ile beraber yürütülen  projede, her iki toplumun müzik ve halk dansları uzmanlarından oluşan proje ekibinin yönlendirmesi ile her iki derneğin genç üyeleri, 16 köye ziyaretlerde bulunarak, somut olmayan kültürel mirasa yönelik alan araştırması yaptılar. Alan araştırması süresince, yapılan ziyaretlerde, somut olmayan kültürel miras öğelerinden olan şarkılar, halk dansları figürleri, atışma, mani ve toplumdaki geleneklerle ilgili bilgiler toplandı.

“Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” programı altında finanse edilen iki toplumlu bir proje olup, Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasını koruma ve tanıtmaya katkıda bulunmayı hedeflemekte.

Yaklaşık  2,5 yıl süren proje, Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasına ilişkin araştırma, halk dansları gösterileri ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, tanıtılması konusunda farkındalığı artırmaya yönelik kampanyalar içeriyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek veya projeye katkıda bulunmak isteyenler, https://www.facebook.com/cyprusintangiblecultureproject  adresinden proje yetkililerine ulaşabilirler.