Zorkun Taşer

Sezan Aksu’nun, hazin bir gerçeği anlatan Ünzile şarkısının bir benzeri Kıbrıs’ta yaşıyor. O’nun adı Hasret Ceylan... Şimdi 27 yaşında üç çocuk annesi… Hasret, henüz 15 yaşında ailesinin kararı ile kendisinden yaşça büyük olan biriyle dünya evine girdi, 16 yaşında anne oldu… 

Hasret’in dünyası ilk çocuğunu doğurması, eşiyle sorunlar yaşamaya başlamasıyla değişti… Bundan beş yıl önce kocasıyla yaşadığı geçimsizlikten dolayı ayrılma kararı alan Hasret, imkansızlıklar içerisinde çırpınırken 3 çocuğunu, kendisiyle perişan olmaması için SOS’e verme kararı aldı.

Hasret, çocuklarından ayrı, maddi sıkıntılar ve imkansızlık içerisinde Lefkoşa’da tek göz odada yaşadığı çileli hayatını, Diyalog’a anlattı.

Geçimini hurda toplayarak, çevreden vatandaşların kendisine yaptığı yardımlarla sağladığını söyleyen Hasret, devletin kendisine verdiği izinle 15 günde bir çocuklarını göre bildiğini aktardı.

“Sadaka istemiyorum”

Çocuklarına olan özlemini ve onları artık yanında görmek istediğini söyleyen genç anne, çocuklarına bakabilmek, onları görebilmek için her şeyini verebileceğini, tek istediğinin bir iş olduğunu ve para kazanarak kendi ayakları üzerinde durabilmek olduğunu söyledi.

Birçok kez sosyal yardım almayı denediğini, fakat ilgili makamların kendisine yaşının ufak olduğundan ötürü her hangi bir yardım bağlayamayacağını söylediğini ifade eden genç anne, “İstediğim sadaka değil, sadece biraz yardım, bir de iş” şeklinde konuştu.

“Yiyecek bir sokum aşım yok”

İçinde bulunduğu durum nedeniyle elektrik faturasını bile ödemekte güçlük çektiğini ifade eden Hasret, “Evde dolap boş. Yiyecek bir sokum ekmeğim, aşım yok. Çocuklarımı nasıl alayım, onların yanına gitmekten bile utanıyorum” diyerek gözyaşı döktü.

“Devlet artık beni duysun” diyerek feryat eden anne, şimdi devletin veya duyarlı bir kurumdan kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.