Oshan Sabırlı

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüne sıkışıp kalmayan Kıbrıslı Türk Tanur ile Kıbrıslı Rum Michalis  Güney Lefkoşa’da Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen nikah törenleri ile dünya evine girdi. Gayet mütevazi bir nikah töreni eşliğinde İngilizce olarak gerçekleşen törende gelin ve damat bundan sonraki geleceğe birlikte yelken açmayı resmi yetkililer önünde yemin ederek kabul etti. Genç çiftin yüzüklerini takan ve evlilik yeminini ettiren ise Rum Nikah Memuresi oldu.

Nikahın resmi şahitliğini gelin ve damadın biri Kıbrıslı Türk bir diğeri ise Kıbrıslı Rum olan en yakın arkadaşları yaptı.

“TABULARA TAKILMAMALI”

2014 yılında tanışan ve 25 Mayıs 2015’de nişan olan Kıbrıslı Türk gelin ve Kıbrıslı Rum damat ise bu beraberliklerini nikah ile taçlandırdı. Detay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oshan Sabırlı’nın da yakın arkadaşı olan çift adadaki tabulara takılmadan bundan sonra birlikte yürümek istediklerini kaydettiler.

ask3.jpg

“İLK DEĞİL SON OLMAYACAK”

Kıbrıslı Türk gelin, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumlar arasında gerçekleşen evliliklerden kendi evliliklerinin bir ilk olmadığını ve son olmayacağını da kaydetti. Tanur, önemli olanın bundan sonrasında hayatını birleştirdiği Michailis ile ülkenin sorunlarına ve çözümsüzlüklerine inat sevginin, birlikteliğin, paylaşımın ve inancın gücünün birlikte yürüdükleri bu yolda kendilerinin yanında olacağına vurgu yaptı.

“ÇÖZÜMÜ AŞK GETİRİR”

Kıbrıslı Rum damat Michalis ise adadaki çözümü beklemediklerini, daha fazla kaybedecek zamanlarının olmadığını söyledi. Michalis “aşk çözüm beklemez, aslında çözümü aşk getirir” ifadesini kullandı. Dinin dilin ve ırkın öneminin olmadığını kaydeden Kıbrıslı Rum damat, kendilerinin siyasileri beklemeden hatta onlara aldırmadan aşklarını nikah ile de resmileştirdiklerini kaydetti.

ask4.jpg