Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıslı Rum ilerici öğretmenler grubu PROODEFTIKI işbirliğinde Larnaka’ya bağlı Pervolia köyünde iki toplumlu öğretmen ve çocuk yaz kampı düzenlendi.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, 25-26 Haziran tarihlerinde Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk öğretmenlere ve çocuklarına yönelik düzenlenen kampta, resim ve seramik atölyeleri, mutfak aktiviteleri, su sporları, müzik, dans etkinlikleri ve Kıbrıs kültürüne özgü oyunlar yoluyla barışa ve iki toplumun yakınlaşmasına katkı sağlanması hedeflendi.

Dostluk, hoşgörü ve dayanışma kültürünün gelişmesi için gerekli zeminlerin oluşturulması amacıyla organize edilen kampta çocuklar, evrensel dil olan oyun ve sanat dili ile diğer toplumun bireyleri ile arkadaşlık kurmayı, öğretmenler ise fikir alışverişinde bulunarak ve günlük yaşamı paylaşarak diğerine karşı olumlu ve yapıcı tutum geliştirmeyi deneyimleme fırsatı buldu.

Kamp programı katılımcı çocuklara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. Kamp sonunda ayrıca her çocuğa bitki fidanları hediye edildi.

1468487757.jpg