Gürsel Karagözlü

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) ve Rooftop Tiyatro Grubu’nun yürüttüğü “Sanat Aracılığıyla Yüzleşme,Kıbrıs‘ta Uzlaşı Aracı olarak Çağdaş Sanat” isimli projesi kapsamında Lefke Belediye Pazarı’nda ( Bandabuliya) Kıbrıslı Türk ve Rum 30 çocuk bir araya geldi.

Güney ve Kuzey’deki çocukların etkinliklerde bir araya gelerek birbirlerini tanıma ve anlamalarına katkı koyan, olası bir çözümün yaşamasına da katkı koyacak proje 2-3 Temmuz günlerinde Lefke’de başlayarak 15 Temmuz’da Güzelyurt müze gezisi ile devam etti.

Proje kapsamında sürdürülen etkinlikler, 16 Temmuz’da Lefkoşa’da ara bölgede, 23 Temmuz’da Güney’de Evrychou köyünde yapıldı.

Etkinliğin son ayağı dün yine Lefke’de yapıldı. Lefke Belediye Pazarı’nda ( Bandabuliya) gerçekleşen etkinlikte, çocuklar çeşitli sanat eserleri yarattılar. Lefke Sineması’nda gösteriler yaptılar.

foto-3-copy-768x558.jpg

Tarihi yerlere ziyaret düzenlendi

Lefke’de dün yapılan etkinlikte, ayrıca eski Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Rum çocuklarına, aileleri ve öğretmenlerine rehberlik yaptı, Lefke’de bulunan su kemerleri, tarihi konaklar, eski eserler, tarihi binalar, Lefke Aplıç kapısı ve Soli Harabeleri’ni gezdirdi.

İki toplumlu etkinliğe Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Muhtarı Turgay Özersoy, Güney Kıbrıs Flasu köyü Muhtarı Andonis Nicolaides, Projenin Kuzey Sorumlusu Özgül Ezgin, Güney sorumlusu Angyro Tavmazov, Türk-Rum eğitmenler ve çocukların aileleri de katıldı.

Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların hem Kuzey’de hem de Güney’de yaptıkları sanat eserlerini son olarak Eylül ayında Lefkoşa’da Ledra Palas’ta sergilenecek.

foto-4-768x516.jpg