Gazimağusa Belediyesi, KKTC Fotoğraf Derneği ile Telsim İşbirliği’nde düzenlenen “Fotoğraflarla benim Kıbrısım: Kıbrıs’ta çocuk olmak” Sergisi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Çağdaş Müzik Derneği Korosu’nun “Şarkılar Bizi Söyler” konserine ev sahipliği yaptı.

KKTC Fotoğraf Derneği(FODER) ile Telsim işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla benim Kıbrısm: Kıbrıs’ta çocuk Olmak” Sergisi’nin dün akşam saat 19:00’da açılışı yapılarak, sergide yer alan 93 eser Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına satışa sunuldu. Serginin açlışının ardından saat 20:00’da Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu’nun himayelerinde düzenlenen Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Çağdaş Müzik Derneği Korosu’nun “Şarkılar Bizi Söyler” konseri yapılarak özel sektör, sivil toplum örgütü ve yerel yönetim işbirğine örnek olacak bir organizasyon gerçekleştirildi. Konserde başarılı bir performans sergileyen Koro, izleyenlerden tam puan aldı. Konserin sonunda Günay Kibrit, Cumhurbaşkanı’nın Eşi Meral Eroğlu’na geçen yılki konserin çerçeveli hatıra fotoğrafını ve Gazimağusa Belediye Başkanı ismail Arter’e de plaket takdim etti.

Serginin açlışında Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Telsim genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve Kıbrıs Fotoğraf Derneği (Foder) Başkanı Mehmet Gökyiğit birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu yaptığı konuşmada, etkinliğin yapılmasında çok sayıda kurum ve kuruluşun el ele verdiğini, bunun kendisine mutluluk verdiğini söyledi. Eşinin 1985’te başbakan olduğunda ilk olarak yaşlılar, çocuklar ve engellilerle ilgilendiğini, geçmişte engelli çocukları bir restorana götürmek istediğini ancak hiçbir restoranın kendilerini kabul etmediğini ancak yine de büyük çabalarla götürdüğünü, sonunda restoran sahibinin kendisinden özür dilediğini aktaran Eroğlu, o günlerden bugünlere gelindiğini kaydetti. Eroğlu, KKTC vatandaşlarının dayanışmayı öğrendiğini, yarışmaya katılan fotoğrafların başarılı olduğunu, koronun da muhteşem bir dinleti sunacağını söyledi.

Gazimağua Kaymakamı Şifa Çolakoğlu

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da, örgütlerin ve kuruluşların dayanışma sonucunda çok güzel bir etkinliğin ortaya çıktığını, engelli bireylerimizin toplum içinde kendilerini ifade edebilecekleri kültür-sanat etkinliklerinde bulunmalarının önemine dikkat çekerek, tüm bireylerin içlerindeki müziğin hiç susmamasını ve büyümesini diledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, organizasyonu yapanların heyecanının kendisini de heyecanlandırdığını, engellilerle ilgili çalışmalarda sivil toplum, özel sektörve belediyelerin üzerine düşen görevler olduğunu, yapılan organizasyonun uzun uğraşlar sonucu bu noktaya geldiğini, emeği geçenlere ve sponsor olan Telsim’e teşekkür etti. Gazimağusa Belediyesi olarak engellilerle ilgili yapılan etkinliklere bundan önce destek verdiğini bundan sonra da destek vereceğini ifade eden Arter, bu tür etkinliklerin yapılmasının önemli olduğunu ancak esas hedefin bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulmayacak ortamların yaratılması olduğunu, sosyal ve kamusal alanların engelleri hissettirmeyecek şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da,  müzikle fotoğraf sanatının harmonisini oluşturmak için etkinlikte bulunduklarını, özel sektör ile sivil toplumun işbirliğinin sergileneceğini, ancak gecede en anlamlı olanın ülkemizde bulunan engelli vatandaşlara daha özgür bir ülke yaratmak adına seferbelik başlatma gerekliliğini vurgulamak olduğunu belirtti. Tanpınar, hedefin engelleri aşmak değil engelleri ortadan kaldırmak olduğunu, gösterilen çabanın engelleri kaldırmak umuduyla yapıldığını söyledi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ise yola çıktıkları güzelliklerle fotoğfar sanatını birleştirdiklerini, sergi ve konserin bütün ilçelerde yapılacağını söyledi.

Foder Başkanı Mehmet Gökyiğit

Foder Başkanı Mehmet Gökyiğit,  sivil toplum örgütü ve özel sektör dayanışmasına güzel bir örnek oluşturduklarını, son 3 yılda büyüklere yönelik yapılan fotoğraf yarışmasına geçen yıl çocuklara yönelik “Kıbrıs’ta çocuk olmak” yarışmasını da eklediklerini, yarışmaya katılan çocuklara fotoğrafçılık dersi verdiklerini söyledi. Fotoğraflarda anı yakalarken çocukların içtenliklerini, haylazlıklarını, sevecenliklerini ve renkli dünyalarını fotoğraflamanın kolay olmadığını, böylesine anlamlı yarışmada dereceye giren fotoğraf gönüllülerini kutladı. 

p1060374.jpg

p1060385.jpg

p1060403.jpg

p1060414.jpg

p1060421.jpg

p1060459.jpg

p1060497.jpg